Kunst en antiek afbeeldingen

Kunst en antiek afbeeldingen

Wij hebben diverse prenten en schilderijen in de verkoop.

Toegeschreven aan Théophile de Bock Den Haag 1851 – Haarlem 1904
Gesigneerd r.o. Marouflé, 38,4 x 21,9 cm

Aanvankelijk als ambtenaar bij de Hollandse Spoorwegmaatschappij werkzaam, kreeg zijn ontslag omdat hij te veel aandacht aan het schilderen schonk. De kunstschilder Jacob Maris is het grote voorbeeld voor De Bock.In 1881 werkt hij mee aan het Panorama Mesdag van Hendrik Willem Mesdag, samen met diens vrouw Sientje Mesdag-van Houten. Hij schildert daarin de lucht en de duinen.

afkomstig veiling AAG Amsterdam. prijs €1250,-

 

Johannes Josephus Aarts (18 augustus 1871- Amsterdam 19 oktober 1934)
papier, aquarel en gouache op paper. 26.5 x 20 cm.

Johannes Aarts volgt in Den Haag de opleiding aan de kunstacademie. Later werkt hij er als docent. In 1911 wordt hij hoogleraar in de graveerkunst aan de Rijksacademie van Amsterdam. Verder schrijft hij kunstkritieken.

Johannes Aarts wordt beschouwd als een der grote grafici van de Nederlandse moderne kunst. Zijn grafische werk bestaat uit een diversiteit van technieken. Hij maakt naam als kopergraveur, maar legt zich later meer toe op de houtsnede. Daarnaast zijn er etsen, litho’s en monotypes van zijn hand bekend.

2009 veiling Cristies  Title : Construction site at the Rijksmuseum, Amsterdam. pencil, watercolour and gouache on paper, unframed, together with another work on paper by the same hand depicting a lock.

prijs €750,-

 

Streefkerk Carl August 1884-1968 Amsterdam-Bussum

CARL AUGUST STREEFKERK 1884-1968 Carl August Streefkerk werd geboren te Amsterdam 1884. Hij Woonde en werkte In die stad en later in Amstelveen , opnieuw Amsterdam , Enschede , Naarden en Bussum. Leerling van Michel Hendriks en van Anton Trautwein. Later volgde hij de avondtekenschool te Amsterdam o.l.v J. Walraven Hij schilderde en tekende in naturalistisch/impressionistische stijl landschappen, stillevens en stadsgezichten , waarvan veel gesitueerd in Amsterdam. olieverf, karton in lijst. 39 x 58 cm
Beschrijving: De Zeevischmarkt nabij de Keizersbrug over de Blaak. Op de achtergrond links de Zuidblaak, in het midden de Posthoornsteeg en rechts de Lutherse kerk aan de Wolfshoek.

prijs €1.600,-